Wat hebben we de afgelopen 4 jaar gedaan?

De gehele raad was geschokt: "een motie tegen meisjesbesnijdenis"
Vier jaar geleden kwam onze lijsttrekker Peter van der Velden in de raad als fractievoorzitter van de PVV Nissewaard. Na een zinderende campagne behaalde hij als lijsttrekker 5 zetels voor een nieuwe partij, een evenaring van het record van Onafhankelijk Nieuw Spijkenisse.
Al snel maakte de raad kennis met zijn populistische manier van problemen aanpakken. "Ik zie een probleem, probeer het bespreekbaar te maken, maar blijf je er wel aan herinneren als er niets gebeurt. En dit was voor het eerst dat ze dat meemaakten in deze raad."
Alles begon bij zijn eerste motie, tegen meisjesbesnijdenis. De gehele raad was geschokt dat een volksvertegenwoordiger hierover sprak. "Mijn schok kwam toen ik besefte dat de elite geschokt was om het onderwerp en de commotie die het opleverde, en niet om de besnijdenis op zich."
Uiteindelijk haalde de motie het wel, dankzij een moedige daad van een van de ONS-raadsleden die mij wel wilde steunen. De ban was gebroken, en de motie om specialisten, doctoren en leraren te wijzen op het gevaar dat meisjes in de vakantie naar het land van herkomst liepen, en hier scherp op te letten, haalde het.

De Truckersparking aan de Mosterweg
Gebruikers van de truckersparking aan de Mosterweg zijn blij dat er een beveiligd hekwerk om de parkeerplaats komt.
De werkzaamheden zijn inmiddels van start gegaan.

De chauffeurs die de truckersparking gebruiken, klagen al jaren over onveiligheid, overlast en inbraken. Er is zelfs een complete vrachtwagencombinatie gestolen.

In deze kwestie verliep het contact tussen de gemeente en de chauffeurs stroef. Die laatste groep zocht contact met Peter van der Velden van Belang van Nissewaard, die de zaak regelmatig aankaartte in vergaderingen. Uiteindelijk is er een constructieve samenwerking ontstaan. ‘We zijn blij met de inzet van Van der Velden’, geeft Martijn Vonk namens de chauffeurs aan. ‘De wethouder heeft de kwestie naar tevredenheid opgelost. Ik wil ook het hoofd van Parkeerbeheer bedanken voor zijn inzet en expertise.’

https://www.grootnissewaard.nl/nieuws/politiek/157492/hekwerk-om-truckersparking-mosterweg

Ook Van der Velden zegt blij te zijn dat de zaak nu eindelijk opgelost is. ‘De chauffeurs voorzien ons dag in dag uit van allerlei goederen en je wilt dan ook dat de wagens op een veilige plek staan.’ Tot op heden was de parkeerplaats enkel afgesloten door middel van een slagboom, die het echter regelmatig liet afweten, zodat iedereen op het terrein kon komen.


De Marckenburgh
Vrijwel aan het begin van deze raadsperiode, eind 2018, bleek dat de gehele Marckenburgh, geopend door de lokale VVD als kansenfabriek, zou worden ontruimd. De periode dat jonge mensen en starters hier voor een beperkte bijdrage konden wonen kwam ten einde. De jonge bewoners moesten er terstond uit, velen kwam dit rauw op hun dak en sommige hadden pas enkele weken eerder het pand betrokken. Meer dan 100 van onze Nissewaardse jongeren kwamen op straat te staan.

Volksvertegenwoordiger Peter van der Velden kwam hiertegen in opstand, zoals in onderstaan krantenbericht is te lezen.
https://www.ad.nl/voorne-putten/vervangende-woning-als-oplossing-voor-de-100-jongeren-is-mogelijk

"Het moet mogelijk zijn voor alle honderd jongeren die op 1 februari De Marckenburgh in Spijkenisse uit moeten een vervangend huis te vinden." Dat zegt Peter van der Velden van de Volkspartij Nissewaard. Hij is hard bezig met een oplossing. ,,We hebben wel steun van de gemeente nodig.''
Helaas was de wethouder en het college onder leiding van ONS niet bereid om naar een oplossing te kijken. Dit onderwerp hebben we als oppositie niet kunnen oplossen zoals we het zelf liever wel hadden gezien, wel is er contact gehouden met diverse bewoners, en uiteindelijk is het met de meesten wel goed gekomen. 


Totta Data Lab
Het systeem waarvan de gemeente Nissewaard gebruik maakt, afkomstig van tech start-up Totta Data Lab, is niet transparant en bovendien is het niet duidelijk hoe effectief het eigenlijk is. Dat zijn, in het kort, de zorgen die raadslid Peter van der Velden (Volkspartij Nissewaard) heeft. 'Specialisten geven aan dat Totta feitelijk hetzelfde werkt als SyRI', legt hij uit.
https://www.binnenlandsbestuur.nl/sociaal/fraudeopsporingssysteem-nissewaard-blijft-ondoorzichtig
https://www.trouw.nl/economie/nissewaard-stopt-met-omstreden-methode-om-fraude-met-bijstand-op-te-sporen~b985a30d/?referrer=https%3A%2F%2Fwww.google.nl%2F
https://www.fnv.nl/nieuwsbericht/sectornieuws/uitkeringsgerechtigden/2021/07/gemeente-nissewaard-wist-al-jaren-dat-fraudeopspor
https://www.rijnmond.nl/algemeen/1285566/nissewaard-stopt-met-opsporen-van-bijstandsfraude-met-omstreden-softwareprogramma

Afschaffen van de hondenbelasting

Voorne Putten Werkt

Vingerscanaffaire

Hoogbouw Waterland

Een volwaardig ziekenhuis

BARnisse gate

Daklozen in de opvang in de winter, niemand in de kou.
In de commissie van 14 Januari 2021 stelde de Volkspartij wederom de vraag hoe het zit met onze daklozen, daar er nog steeds mensen 's nachts op straat, in parken, portieken en zelfs in parkeergarages slapen. Belang van Nissewaard (voorheen Volkspartij)  heeft het krantenartikel in het Algemeen Dagblad Voorne Putten van 20 januari 2021, waarin vermeld wordt dat instanties zoals ‘Antes’ en het ‘Leger des Heils’ voornemens zijn het pand aan de Hoeklaan in Spijkenisse in te richten voor daklozen, met veel enthousiasme gelezen. Hiermee bereiken we eindelijk het punt waar de Volkspartij zich al langere tijd voor inzet tijdens commissie en raadsvergaderingen.
http://www.linqmedia.nl/toekomstige-nieuwe-locatie-voor-daklozen/nieuws/item?1170613
https://nissewaardsdagblad.nl/lokaal/volkspartij-blij-met-toekomstige-locatie-voor-daklozen

De zaak Angelique Tazelaar
Tazelaar werd vlak voor kerst landelijk nieuws toen bekend werd dat zij met haar baby haar flat in de Spijkenisser wijk Sterrenkwartier uit moest. De verhuurder noemde haar situatie niet ernstig genoeg en de gemeente gaf haar geen urgentieverklaring. Omdat ze tegen de regels in zwanger was geraakt, kreeg ze geen andere huurwoning en dreigde ze met haar dochtertje Jaelynn op straat te belanden. Uiteindelijk liep het verhaal toch nog goed af, mede dankzij de steun van Belang van Nissewaard.
https://nissewaardsdagblad.nl/Lokaal/belang-van-nissewaard-strikt-angelique-tazelaar-als-kandidaat
https://www.ad.nl/voorne-putten/bijna-dakloze-angelique-tazelaar-wil-de-politiek-in-ik-wil-de-tolk-van-het-volk-zijn~a23072a4/
https://www.ad.nl/rotterdam/er-is-geen-hulp-voor-angelique-die-haar-huis-kwijtraakt-maar-er-zijn-wel-miljoenen-voor-een-schilderij~a2e5f458/
https://nissewaardsdagblad.nl/lokaal/nijpende-woonsituatie-van-angelique-leidt-tot-kamervragen

20.000 bomen gekapt door ONS-wethouder Mijnans
Aanleiding voor dit onderzoek is dat er sinds het afschaffen van de kapvergunning ongeveer 20.000 bomen zijn gekapt. De Volkspartij heeft de verantwoordelijke wethouder Mijnans in meerdere commissievergaderingen gevraagd of er na het kappen van deze bomen nieuwe aanplant heeft plaatsgevonden en hoeveel bomen er totaal na de kap nog aanwezig zijn in Spijkenisse. De wethouder heeft toegezegd alle benodigde informatie toe te sturen, echter heeft de fractie nog maar een klein deel van deze informatie ontvangen.
https://www.ad.nl/voorne-putten/wethouder-ontkent-het-kappen-van-duizenden-bomen-in-nissewaard~a58c7003/
https://www.grootnissewaard.nl/nieuws/algemeen/120458/onderzoek-gestart-naar-aantal-bomen-in-spijkenisse
https://www.ad.nl/voorne-putten/ridders-willen-kap-duizenden-bomen-via-luchtfotos-bewijzen~a968f736/

De inval van ambtenaren in opdracht van het college.
Peter van der Velden, raadslid in Nissewaard, heeft aangifte gedaan tegen de gemeente en burgemeester Foort van Oosten. Ambtenaren zouden eind mei zonder toestemming zijn woning in Spijkenisse zijn binnengevallen. Ze wilden weten of Van der Velden wel op dat adres woont.
De ambtenaren van de afdeling Burgerzaken begonnen op verzoek van Van Oosten een onderzoek. De burgemeester had signalen gekregen dat Van der Velden niet zou wonen op de plaats die hij had aangegeven.
Anita Verweij van de overgebleven PVV fractie in Nissewaard informeerde burgemeester Foort van Oosten over het niet wonen binnen de gemeente.
vhttps://www.ad.nl/voorne-putten/burgemeester-niet-vervolgd-voor-inval-bij-raadslid-spijkenisse~a7eaa934/
https://www.rijnmond.nl/nieuws/198758/aangifte-tegen-burgemeester-nissewaard-ambtenaren-vallen-binnen-bij-raadslid
https://www.youtube.com/watch?v=C7xbw4h2gt4
https://www.ad.nl/voorne-putten/pvv-sleept-van-der-velden-voor-rechter~afb0deff/